Afbeelding
Foto: Shutterstock

Gratis kraanwater in Ootmarsum

Duurzaamheid

De eerste dag van de Twentse Waterweken wordt op maandag 29 april feestelijk afgetrapt in Ootmarsum. Het is namelijk voor iedereen mogelijk om vanaf deze dag gratis water te tappen op het kerkplein in Ootmarsum.

OOTMARSUM - Wethouder Benno Brand zal op maandag 29 april om 16.00 uur het watertappunt officieel in gebruik nemen. Samen met Stadsberaad Ootmarsum wordt het eerste flesje water getapt. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Voor alle aanwezigen is er een kleine attentie om duurzaam eigen water te kunnen tappen. 

Onlangs is het watertappunt verplaatst naar het Kerkplein bij ‘het Siepelvrouwtje’. De nieuwe locatie van het watertappunt is centraal gelegen in Ootmarsum en bevindt zich bij een fietsknooppunt. De gemeente Dinkelland hoopt met het verplaatsen van het watertappunt nog meer mensen te stimuleren om water te drinken. Bovendien is het watertappunt bedoeld om zwerfafval te verminderen.Tijdens de Twentse Waterweken van 29 april tot en met 12 mei worden door heel Twente activiteiten georganiseerd rondom het thema water: www.groenblauwtwente.nl/waterweken.

Een aangepaste badkamer helpt al veel om een woning levensloopbestendig te maken. Maar het kan ook een flinke investering zijn voor een huiseigenaar.
Verzilverlening: langer zelfstandig en duurzaam wonen in Dinkelland 6 mei, 12:41
Bij de Westerveldmolen in Tilligte is er een extra uitgebreid programma in verband met het 40-jarig jubileum van de herbouw.
Leuk programma voor de Molendag 6 mei, 12:31
Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen 5 mei, 14:49
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek 5 mei, 13:04
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 3 mei, 14:34