Het Syrisch Orthodox vrouwenkoor Oldenzaal zal ook optreden. Ze houden de Aramese vlag vast. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het Syrisch Orthodox vrouwenkoor Oldenzaal zal ook optreden. Ze houden de Aramese vlag vast. (Tekst/foto: Martin Meijerink) Foto: Picasa

Het Graan en Korenfestival op zaterdag 11 mei in Oldenzaal

Cultuur

Vanuit heel Nederland kwamen ze afgelopen jaar naar Oldenzaal: smartlappenzangers die de zaterdag voor Moederdag hun nummers ten gehore brachten. Het Smartlappenfestival, met optredens van koren uit binnen- en buitenland, was een echte publiekstrekker.

OLDENZAAL - Maar helaas: deze oh zo succesvolle smartlappenkorendag is ter ziele. Wat geweest is, is geweest, en dat komt niet weer. Dat heb ik vaker gehoord. Maar er zullen hopelijk toch nog wel Oldenzalers opstaan om dit evenement opnieuw leven in te blazen.

Topevenement

Het evenement zette Oldenzaal muzikaal op de kaart, goed voor Oldenzaal Promotie, goed voor cultuurminnend Oldenzaal en zéker goed voor de plaatselijke horeca. Het was een topzaterdag; er waren zeker duizend vrolijke mensen van buiten Oldenzaal in hartje stad om na het zingen te genieten van een biertje of andere verfrissing.

Graan & Korenfestival

Deze gezelligheid krijgt nu een vervolg in de vorm van het Graan & Korenfestival, wat gehouden zal worden op zaterdag 11 mei. Op het terrein in de stadstuin van Soer, zal in samenwerking met de Bombazijn en het Palthehuis voor 18 Twentse koren een podium ingericht worden om hun zangkunsten te laten horen. Er zijn optredens van: Ontroerend Goed, Encore, The Gentle Singers, Oldenzaals Basiliek koor, t Lutters Geluutke, de Vrolijke noten, Triple One, Twentet Amusing, Koor Eig,n Wies, t Smeerlappenkoor, Popkoor Vocaal Essen, Ensemble De Potters, Close harmony, Syrisch Orthodox Vrouwenkoor Oldenzaal, Heppy Few Enschede, Esquire Oldenzaal, Twents Acapella Ensemble.

Kom ook

De zangkunsten zijn te horen en te beleven bij de Bombazijn in de tuin van Soer. Van klassiek tot pop, en van shanty / smartlappen muziek; voor elk wat wils. Kom, zing mee en luister, want het gaat weer een gezellige zaterdag worden. Ook kerkkoren uit Oldenzaal laten hun stemmen horen, zo nemen het vrouwenkoor van de Syrisch orthodoxe kerk en het Oldenzaals Basiliekkoor deel. Neem moeder of oma mee, en hopelijk worden mijn mede senioren uit de verzorgingshuizen gehaald en gebracht, een goede start ter voorbereiding op Moederdag.

Snelle behandeling is essentieel, zeker bij een herseninfarct.
Kunt ú een beroerte goed herkennen? 7 uur geleden
Naast de spreekuren houden de OV-ambassadeurs ook regels proefreisjes om dit in de praktijk te brengen.
Vrijwilligers helpen u op weg met openbaar vervoer 18 mei, 12:39
Afbeelding
Duofiets in Denekamp 18 mei, 12:29
Anneke Sipkens tourde al door het land om kennis te maken met de vele leden.
Vijf maanden na de fusie van ANBO-PCOB: waar staan we nu? 18 mei, 10:42
Fraudeurs sturen vaak digitale facturen, al dan niet na een telefonisch contact. Let goed op wát u tekent of betaalt!
Gemeenten waarschuwen weer voor aanbieders van nepgidsen 18 mei, 10:38
Afbeelding
Run Bike Run Deurningen viert 25-jarig jubileum op 23 juni 17 mei, 16:24
Mascotte Dirkie promoot onder leiding van het Oranjecomité Weerselo en de Noaberkermiscommissie de vernieuwde Weerselose kermis.
Noaberkermis moet leuke traditie levend houden voor de jeugd 17 mei, 16:17
Afbeelding
Streep door plan AZC aan Foksweg 17 mei, 15:18